Geplaatst op Geef een reactie

Inspiratie voor een donkere badkamer

Het is vaak een hele stap om met donkere kleuren te werken in je huis. Hoe zal het uitpakken? Maar als donkere kleuren ergens tot hun recht komen is het wel in de badkamer. Donkere tinten in de badkamer geven sfeer, rust en harmonie. Hieronder enkele voorbeelden van sfeervolle donkere badkamers.

Een warm effect creëer je als je donkere kleuren als zwart of antraciet combineert met natuurlijke materialen, zoals hout.

Credit: Adorable home

Credit: Adorable home

Wauw wat een sfeer!

Credit: Behance

Door naast donkere kleuren en hout ook wittinten te gebruiken, bijvoorbeeld voor het meubilair, creëer je een evenwichtig effect.

Credit: Mmad architecture

Deze badkamer is bijna helemaal zwart. Een keuze die weinig mensen maken. Toch heeft deze badkamer karakter, sfeer en straalt het rust uit.

Credit: Digs digs

En ook deze badkamer is bijna helemaal antraciet. Door het gebruik van steen, in dit geval leisteen, is er meteen sfeer en authenticiteit.

Credit: Adorable home

Het gebruik van werkjes in de tegels zorgt voor levendigheid, waardoor het donker helemaal niet ‘grauw’ aanvoelt.

Credit: Digs digs

Ook met het gebruik van een warme kleur breng je de badkamer meer tot leven. Kies één enkele kleur, dat zorgt voor eenheid en rust.

Credit: Shelterness

Wie kent het niet? De betonlook. Dé modetrend van dit moment. Stoer en krachtig. Een betonlook is gemakkelijk te creëren in je badkamer. Laat je inspireren door de ideeën hieronder!

Credit: Dezeen


Credit: Dezeen

Bij donkere kleuren denk je al snel aan zwart en grijs. Maar ook andere kleuren komen goed uit in badkamers.

Zie hier een prachtig bruin exemplaar. Het gebruik van hout en kaarsen zorgt voor een zacht en rustgevend effect. De sfeervolle haard is in deze badkamer natuurlijk de kers op de taart!

Credit: Shelterness

Wellicht nog helemaal niet in je opgekomen. Maar als je echt iets unieks wil, dan ga je voor een badkamer in een donkere kleur. Door een warme kleur te kiezen, met de juiste combinatie met bijvoorbeeld wit en hout, creëer je een prachtige en unieke badkamer.

Paars:

Credit: The decoïst

Blauw:

Credit: Owen monarch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *