Geplaatst op

Acht creatieve manieren om kerstverlichting het hele jaar door te gebruiken

1. Zet de leukste momenten in de spotlight

Selecteer een aantal foto’s met unieke momenten en zet ze in het licht. Met kleine knijpertjes maak je de foto’s gemakkelijk vast aan het lichtsnoer.


Credit: Paul et paula

2. Maak een schitterend hoofdbord voor jouw bed

Pimp je slaapkamer door het hoofdbord van jouw bed te verlichten.


Credit: Shelterness

Of op deze manier:

Credit: a beautiful mess

3. Maak lichtgevende bloemetjes

Decoreer de muur met een ketting van zelfgemaakte bloemetjes. De bloemetjes maak je van gekleurde cupcakevormpjes. Creatief voor weinig geld!


Credit: Ohhappyday

4. Maak jouw eigen unieke lampen

Gebruik de overblijfselen van een memorabel feestje als decorstuk. Laat met behulp van lichtjes oude wijnflessen herleven. Met een beetje werk creëer je een unieke lamp met een geschiedenis!Bekijk het filmpje om te zien hoe je deze lampen eenvoudig zelf kunt maken:


Credit: Tim & Mary Vidra

5. Zwarte katjes

Wees niet bang ze zijn niet echt! Voor wie van creatief bezig zijn houdt is dit een superleuk idee. Knip katjes van zwart papier of karton en laat de lichtjes fungeren als oogjes. Natuurlijk kan je ook andere figuren maken. Leuk voor op de kinderkamer!


Credit: Mycakies

6. Geef je huis kleur

Zet bijzondere objecten in jouw huis extra in de spotlight door ze te decoreren met kleur en licht.


Credit: Netoshapes

7. Maak een lichtpallet

Dit is een waar stukje kunst! Met behulp van een canvas zorg jij voor een lichtshow in je eigen huis. Prik gaatjes in een canvas doek en steek de lichtjes er doorheen. Je kunt het doek stijlen en beschilderen naar je eigen smaak.


Credit: Diyncrafts

8. Geef de wereld meer kleur

Maak lichtjes vast aan het raamkozijn en leg op deze manier meer nadruk op jouw lievelingsuitzicht met behulp van kleur en licht. Gevolg: je wordt vrolijk als je naar buiten kijkt, zelfs als het regent!


Credit: Tim & Mary Vidra