Geplaatst op Geef een reactie

5 tips voor een wit interieur

Wit staat voor frisheid en eenvoud. Daarnaast wordt een witte kleur geassocieerd met rust, stilte en schone omgevingen. Dat is natuurlijk wat we allemaal willen in ons huis! Wit is dan ook een kleur die in vrijwel elk huis te vinden is. Maar het moet natuurlijk niet te klinisch worden. Daarom hieronder 5 tips voor een wit interieur met een huiselijke uitstraling.

1. All white interieur

Gewaagd en uniek. Een zogenoemd ‘all-white interieur’. Bij deze inrichting is alles, maar dan ook echt alles wit! Toch is het mogelijk om het er gezellig uit te laten zien. Dat doe je door zoveel mogelijk materialen en vormen te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een lekker zacht vloerkleed, veel kussens op de bank en ronde vormen, zoals op de foto hieronder. Ook is het een aanrader om verschillende wittinten te combineren. Bijvoorbeeld in de richting van grijs of crème. Dat zorgt voor een net wat speelser effect.


Credit: The decorola

En dit is een voorbeeld van een ‘all-white’ babykamer. Ook hier is gebruik gemaakt van veel verschillende vormen en materialen.

Credit: Project nursery

2. Wit interieur met enkele accessoires

Wanneer je je witte interieur decoreert met accessoires zoals fotolijstjes en boekenplanken komt het gelijk tot leven. Kies voor fotolijsten met een brede rand voor een mooi effect. Houd het rustig door weinig kleuren te kiezen, zoals zwart en/of wat lichte pasteltinten.Ook op de foto hieronder is gekozen voor een totaal witte inrichting met enkele accessoires. Zelfs te vloer is witgeschilderd. Door de lange lijnen in de vloer en het kader in de deuren wordt een erg levendig effect gecreëerd.

Credit: happy grey lucky

3. Wit gecombineerd met natuurlijke materialen

De meest voorkomende variant van het gebruik van wit in het interieur is momenteel het wit gecombineerd met natuurlijke materialen en kleuren. Het Scandinavische design. Door het gebruik van bijvoorbeeld hout, riet of wol creëer je een warme en gezellige sfeer. Ook (grote) planten geven sfeer en kleur in een witte inrichting. Hieronder enkele voorbeelden.


Credit: Happy grey lucky


Credit: My Scandanivian home


Credit: My Scandanivian home


Credit: The decorola

4. Een wit interieur met kleuraccenten

Wit is natuurlijk per uitstek geschikt om het combineren met andere kleuren. Alles past bij wit. Kies bijvoorbeeld voor zachte pasteltinten voor een rustige sfeer.

Of ga voor wat hardere kleuren voor een meer retro effect:

Credit: Design attractor

5. Wit gecombineerd met zwart

De combinatie van de twee uitersten kleuren wit en zwart zijn ook zeer goed te combineren in je interieur. Vraag dat maar aan Jan des Bouvrie! En Zwart-wit interieur geeft gelijk een gevoel van klasse, stijl en design. Ook straalt het rust uit.


Credit: Gen 4 congress


Credit: Elle decor


Credit: Elle decor
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *