Geplaatst op Geef een reactie

10x Cactus inspiratie

Cactussen en vetplanten zijn en geweldige toevoeging aan je interieur. Ze zijn statig, tropisch, groen, strak en passen helemaal bij de laatste modetrends. Maar hoe kun je cactussen nou precies in je woning gebruiken? Hieronder 10 leuke ideeën!

1. Eén enkele grote cactus in een mand

Neem een mega grote cactus, stop hem in een robuuste, grote mand van riet of jute en je krijgt een prachtig effect. Past heel mooi in een Scandinavisch interieur!

Credit: Bengt garden

2. Een groepje grote en middelgrote cactussen bij elkaar

Verschillende cactussen zijn prima te combineren. Dat komt omdat alle cactussen stevig en strak zijn, maar toch erg verschillend kunnen zijn van vorm. Van langwerpig tot rond. Van groot tot klein. De combinatie van deze verschillende cactussen zorgt voor een levendige en natuurlijke uitstraling.

Credit: A pair and a spare


Credit: A pair and a spare

3. Mini cactussen gegroepeerd

Mini cactussen zie je overal! Schattig en klein. En je kunt ze overal neerzetten. Bijvoorbeeld in een kast of op je bureau. De groene kleur zorgt gelijk voor een hele andere sfeer. Leuk om verschillende kleine cactusjes te combineren. In potjes, of in één grote bak, zoals hieronder.

Credit: Wartaku

4. Cactussen bij elkaar in een pot

Maak een minituin van verschillende cactussen of vetplanten bij elkaar in één pot. Prachtig!

Credit: Coisas de casa etal

5. Cactussen in een glazen vaas

Dit is ook een creatief idee. Zet wat kleine cactussen bij elkaar in een glazen kom of vaas die je vult met zand en stenen. Een kleine woestijn op je tafel!

Credit: Ebiz by design

6. Hangende cactussen

Zelf te maken. Deze mini cactussen in een glazen bol met steentjes er onderin. Hang ze in groepjes bij elkaar in verschillende grootte en hoogte. Hiermee heb je echt wat bijzonders in huis.

Credit: Home edit

7. Cactus in een kurk

Dit is grappig! Hol wat kurken uit een stop er hele kleine cactussen in. Bevestig een magneetje op de achterkant en je hebt iets unieks voor op de koelkast!

Credit: Etsy

8. Cactus schilderij of poster

Liever geen planten maar toch het effect van een plant; natuurlijk en groen? Koop dan een poster of een schilderij met cactussen! In combinatie met wit en hout geeft het een prachtig effect.

Credit: Minted

9.Gebreide cactus

Kijk dit nou! Ze lijken toch net echt?! Het is wel even werk maar cactussen zijn ook te breien en te haken. Ze hebben geen water nodig en je hebt hiermee iets grappigs in huis dat gelijk de aandacht trekt!

Credit: Mlle mirabelle
Credit: Ravelry

10. Cactus lamp

Je vindt cactussen tegenwoordig overal terug. Kleding, behang, beddengoed, en ook lampen in de vorm van een cactus zijn helemaal hot! Zie hier een DIY exemplaar van karton en lampjes.

Credit: Traste and do
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *