Geplaatst op Geef een reactie

10 alternatieven voor de kerstboom

Woon jij vier hoog en is het daardoor moeilijk een kerstboom naar boven te krijgen?
Ben je wel klaar met elk jaar die grote groene boom in je huis?

Of wil je gewoon een keer wat anders?

Hieronder 10 mooie alternatieven voor de kerstboom!

1. Kerstboom van hout

Een kerstboom van hout past goed binnen de modetrends van nu. Het sluit perfect aan bij een scandinavisch, landelijk of industrieel interieur. Daarnaast kan je je kerstboom op deze manier een echt persoonijk tintje geven. Maak bijvoorbeeld schapjes waarop je je eigen spullen en kaarsjes zet. Een houten kerstboom kan ook prima aan de muur hangen als wandbord.

Credit: DIY idees creatives

2. Kerstboom op canvas

Hoe grappig is dit? Een kerstboom als een schilderij aan de muur. Deze canvas doek hang je in een paar tellen op aan een haakje in de muur, en na kerst rol je hem op en leg je hem gemakkelijk in de kast. Je kunt de kerstboom zelfs decoreren door er versieringen op te plakken. Een ware uitvinding!

Credit: My bb addict

3. Minimalistische kerstboom van spartakken aan de muur

Minimalistisch, maar zeer decoratief; deze kerstboom aan de wand. Je hangt simpelweg wat spartakken oplopend in breedte aan de muur en voilà! Een kerstboom in jouw huis zonder dat het ruimte inneemt.

Credit: Almost makes perfect

4. Kerstboom van versierde takken aan de muur

Hetzelfde kan je doen met dikke houten takken. Versier ze met lichtjes en ballen en je krijgt een prachtig resultaat!

Credit: Apartment therapy

5. Een kerstladder

Voor deze kerstboom hoef je helemaal niet de deur uit. Pak gewoon een ladder uit de schuur en klap hem uit. De ladder heeft dan dezelfde driehoekige vorm die een kerstboom ook heeft. Een uniek exemplaar! Maak er een echte eyecatcher van door de ladder mooi te versieren met lichtjes en kerstballen.

Credit: Tattered style

6. De kersttak

Geen kerstboom maar een kersttak. Dat is ook een leuk idee! Het is een stijlvol geheel, waardoor alle kitsch die een kerstboom met zich meebrengt volledig verdwenen is. Stijl de tak met mooie vormen en kleuren en je haalt ook hiermee de kerstsfeer in huis.

Credit: Hege in France

7. Een kerstboom enkel bestaand uit lampjes

Bevestig kerstlampjes in de vorm van een kerstboom aan de muur en klaar is Kees! Een mooie sfeervolle aanblik, zonder teveel gedoe!

Credit: Behind the big green door

8. Krijtbord kerstboom

Heb je een krijtbord in huis? Of misschien wel een wand met krijtverf? Teken dan een mooie kerstboom! Simpel, maar zeer uniek en decoratief.

Credit: Black thumb decor

9.Kerstboom van een letterslinger

Je kent ze wel, van die letterslingers waarbij je zelf de woorden kunt samenstellen. Het voordeel hiervan is dat je ze precies zo kunt stijlen zoals jij wil, inclusief figuurtjes zoals sterretjes en hartjes. Hang de lijnen op van smal naar breed en je hebt een hippe kerstboom aan de muur!

Credit: Pinterest

10. Maak je eigen creatieve kerstboom, zonder spullen te kopen

Voor de echte creatievelingen is dit ook een erg leuk en humoristisch idee. Verzamel al je groene spullen en zet ze zo in je kast dat het de vorm heeft van een kerstboom. Het kan natuurlijk ook met een andere kleur.

Credit: Michael Johansson

Op zoek naar kerstspullen voor deze ideeën? Roomture!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *